Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2010 18:32 - Още един хубав ден с песните на Веселин Маринов
Автор: valchebnica Категория: Други   
Прочетен: 2070 Коментари: 0 Гласове:
2



imageНежна, романтична мелодия, бликаща в тъмнината като ручей жива вода. Топъл, кадифен глас, галещ сърцата на хората подобно майчина милувка. Блясък на прожектор и взрив от оглушителни аплаузи, осъждащи една душа на щастие. Горска пътека сред кичести дръвчета, отрупани с красиви бели цветове... Това е само малка част от приказната атмосфера в Зала 1 на НДК, сътворила станалият вече традиционен пролетен концерт на певеца Веселин Маринов.
Под режисурата на Николай Априлов четиринайсетия спектакъл в най-голямата зала на България, сътворен от четиринайсет бисерни мъниста в песенната колекция на едно Влюбено Момче, отправи към публиката спиращо дъха послание за „Още един хубав ден” в живота на всеки човек.
За първи път Веско Маринов включва толкова много песни в нов албум и за първи път пее всичките на свой концерт. Защото тези скъпоценни камъни от деветнайсетата брилянтна огърлица в неговата творческа кариера са толкова хубави, красиви и чувствени, че дори и само една от тях да бъде пренебрегната, все едно е изтръгната душата на любовта!
И докато миналогодишният концерт „Любов по време на криза” премина под мотото: „Никой не е толкова беден, че да не може да си купи любов!”. Този тук печели овации с безценния си съвет: „ Не търсете любовта в чудеса и специални моменти, а я намирайте в онези малки и прости неща, които превръщат всеки отминал миг от живота ни в още един хубав ден!”.
Зала 1 на НДК бе претъпкана до пръсване, въпреки финансовата криза сграбчила в плещите си света! А вихрушката от емоции, страсти и чувства вилнееща след всяка песен, помиташе всичко след себе си като вулканична лава нажежена до бяло от любов!
На сцената паралелно съжителстваха две времена без нито за миг да изгубят баланса по между си. Илюзия и реалност вървяха ръка за ръка подсилвайки емоциите и настроенията на зрителите. Този път Веселин Маринов споделяше със своята публика мислите, чувствата, спомените, сънищата, мечтите и най-съкровенните си желания, а балетите роящи се като капчици жива вода от благодатен пролетен дъжд ги визуализираха. И сякаш неусетно „гостите” на това тържество на любовта се пренесоха в съзнанието на певеца, за да видят само онова, което той искаше да им покаже.
Ефектът от това огромно случване се подсилваше от електронен декор редуващ спиращи дъха картини на морето и морските залези с бушуващи пожари от пламенна страст, потушавани от проливен дъжд. Ефирни пролетни цветя „танцуваха” заедно с балетистите, които приличаха на ято лястовички – вестители на пролетта.
За доброто настроение на публиката този път се погрижиха: балет „Веселина”, балет „Магия”, денс-група „Модел”, танцова формация „Чинари”, спортен клуб ЦСК, клуб по спортни танци „Амарант” и малчуганите от балет „Вая”, които влязоха в ролята на горски феички.
И отново всяка песен съпътствана от танц се превръщаше в малък театрален етюд. А зрителите се чудеха кого по напред да гледат, певеца или феерията зад него, визуализираща частичка от душата му.
Песента „Признание” с която Веселин Маринов поиска ръката на своята любима, пренесе зрителите в деня на тяхната венчавка. На сцената си дадоха „обет” шест сватбени двойки, които припомниха на семейните в залата мига на тяхното заветно „Да”!
Разбира се госпожа Маринова не пропусна да поднесе на своя съпруг разкошен букет точно след тази песен, свързала ги завинаги в едно цяло.
Огромни кошници и великолепни букети „заливаха” сцената след всяка песен. Министъра на културата Вежди Рашидов, Председателя на Народното събрание Цецка Цачева, Мото-Пфое, Мтел, фирма „Пайнер” и телевизия „Планета” както и кмета на Полски Тръмбеш Георги Чакъров и още много признателни на певеца фирми поднесоха под формата на кошници своето „благодаря”. Подобна благодарност отправи към своя приятел и Вицепремиерът и Вътрешен министър Цветан Цветанов.
И както винаги се получава в най-хубавите моменти от живота, вълшебството впримчило в паяжината си най-голямата зала на България отлетя като един миг от Рая. А Веско Маринов не пропусна и този път да си признае, че има най-прекрасната присъда на света – осъден на щастие! И покани всички на сладка раздумка във фоайето, която завърши с вълнуващ автограф и незабравима снимка с любимия изпълнител.
Ураганът от чувства, страсти и много любов, носещ приказното име Веселин Маринов, развилнял се за четиринайсети път в Зала 1 на НДК, отми страховете, болките и тревогите на онези, които дръзнаха да си подарят вълшебна вечер с романтичните песни на едно Влюбено Момче, за да превърне техният отруден, сив и скучен делник в още един хубав ден!

29.ІV.2010г.
гр. София



Тагове:   още,   ден,   маринов,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valchebnica
Категория: Други
Прочетен: 316742
Постинги: 75
Коментари: 297
Гласове: 1019
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930