Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2021 10:51 - Случайният концерт
Автор: valchebnica Категория: Други   
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.04.2022 11:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Беше същият горещ, летен ден, като днешния. Хората търсеха спасение от жегите в прохладата на морето и сенките на Морската градина на град Варна.
   Всъщност всичко си беше същото, освен Момичето, което гледаше през прозореца, потънало в спомени. Спомени за една вълшебна вечер преди повече от 20г. Вечер, която изцяло промени неговия живот.
   Случайно или не, макар че тогава то мислеше това за случайност, но днес вече не смяташе така, та случайно или не, Момичето получи покана за концерт на певец, който изобщо не харесваше. Ама никак! Поканата беше за концерт-промоция на албума „Трифон Зарезан“, който Веселин Маринов щеше да представи в Летния театър на града.
   Първоначално Момичето се възмути: „Абе какъв е тоя, че да му ходя на концерта?“. После, обаче размисли. Може би за да избяга от скуката на делника. Та билета си беше само 4лв.
   Неусетно деня се изтъркули и настъпи прохладата на нощта. Дойде часът на концерта и Момичето с вълнение разглеждаше Летния театър от първия ред на балкона. Сцената, потънала в зеленината на бръшляна се гиздеше с няколко прожектора, които загатваха за магията, която щеше да се развихри. Концертът започна и ...
   И до ден днешен Момичето не знаеше какво направи Веселин Маринов и как го направи! Но той още с първата си песен докосна най-нежните струни на сърцето й. Сякаш запали в него огън, с който прогони сивотата на делника и всичко стана цветно и пъстро.
   Там на първия ред на балкона, то съжаляваше за милионен път, че не е купило цвете за певеца! Съжаляваше, че чак сега, че чак тази вечер бе открило музиката му за себе си и знаеше, че от този момент, той ще се превърне в най-любимият певец!
   Две песни от този концерт Момичето нямаше да забрави никога! Две песни щяха винаги да напомнят за тази лятна магия! Първата от тях „ Жена на балкона“ го накара да се почувства жена, обичаща и обичана, така, както се пее в песента! А втората „Завръщането на полските щурчета“, която създаде илюзията, че зад всяко бръшляново листо има по едно щурче, окончателно „влюби“ Момичето във Веселин Маринов.
   Докато продължаваше концерта то си мечтаеше само за едно, да се докосне до този певец, да му благодари за емоцията и може би да го прегърне. Струваше й се невъзможно!
   След концерта, обаче предстоеше още една голяма изненада. Защото всички, които харесват и познават Веселин Маринов, знаят, че той е много различен от своите колеги. Той не допуска публиката в гримьорната си. Не я допуска, защото той сам отива при нея! Раздава автографи и се снима до последния човек, тъй като за него обратната връзка с хората, които са дошли на концерта е много важна!
   Но Момичето не знаеше това! Затова се развълнува още повече, когато се докосна до него и получи автограф. Толкова земен и човечен изпълнител до този момент не беше срещало! Снимаха се! То дори и не беше и мечтало за това!..
   Момичето се сепна. Погледна часовника и видя, че няма абсолютно никакакво време. Облече си лятната жълта рокля. Дооправи грима си и излезе. Тази вечер отново беше на концерт! Магията щеше да се развихри!..
След 23г. още беше така вярна на Веселин Маринов, както след онзи случаен концерт!
   От къде знам това ли? Това момиче съм аз!



04.04.2021г.
гр. Варна
image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valchebnica
Категория: Други
Прочетен: 316749
Постинги: 75
Коментари: 297
Гласове: 1019
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930